Hiperpigmentáció

HA BŐRÖD FOLTOS, EGYENETLEN PIGMENTÁLTSÁGÚ…

Az egyenetlen pigmentáltság a bőrön megjelenő „dalmata” foltokat vagy leginkább a domborzati térképhez hasonlító egyenetlen bőrszínezettséget jelent. Kialakulásának többféle oka lehet, de a pigmentfoltok megjelenése mindig az intenzívebb UV-sugárzáshoz köthető. Bármelyik bőrtípusnál megjelenhet.

Kortól és nemtől függetlenül kialakulhat a bőrön gyulladások után. Ilyenkor a folt mérete és alakja megegyezik az eredeti gyulladás méretével és alakjával (pl. akné/pattanások után). A homlokon, arcon és álkapocs vonalán megjelenő éles szélű, szimmetrikus pigmentáció (májfolt, chloasma) leggyakrabban gyógyszerek (pl. fogamzásgátló), betegségek (máj, nőgyógyászati problémák), illatszerek, terhesség hatására alakulnak ki. De fizikai behatások (pl. sérülés) után, illetve fototoxikus anyagok (növényi hatóanyagok, pl. bergamott) is okozhatnak kellemetlen, makacs foltokat.

A hiperpigmentáció kezelése/megszűntetése kozmetikumokkal csak tüneti kezelés. A tartósan szép, egyenletes bőrért a belső okokat is kezelni kell. A csupán tüneti kezelés a hiperpigmentációra való hajlamot nem szűnteti meg, a tartós bőrképjavulás mindig életmódváltás kérdése is. A SKINDIVIDUM-ban csak abban az esetben vállaljuk a hiperpigmentált bőr kezelését, ha a vendég követi az otthoni életmóddal (és bőrápolással) kapcsolatos javaslatainkat.

A hiperpigmentált bőr kezelése az egyik legösszetettebb feladat és leginkább megköveteli a „szabályok” betartását.

A Skincare Mentor Program keretében

  • digitális kamera segítségével is kielemezzük foltjaid mélységét;
  • otthoni bőrápolási termékeid INCI-jének kielemzésével kizárjuk a pigmentációt okozó hatóanyagokat;
  • egy kúratervet állítunk össze, amiben összehangoljuk az otthoni bőrápolási rutint és a kozmetikai arckezeléseket;
  • évszaknak és bőrtípusodnak megfelelő savas bőrmegújítást végzünk;
  • mélyrétegben látjuk el a bőrt halványító és inhibitor (a pigmentálódást gátló) hatóanyagokkal;
  • A pigmentfoltok mellett bőrtípusodat és egyéb bőrproblémáidat is kezeljük.

A hiperpigmentált bőr kezelésénél fontos a halványítók, bőrmegújítók, inhibitorok (a pigmentálódást gátló) és fényvédők folyamatos alkalmazása. Összehangolt otthoni és kozmetikai kezeléseinkbe mind a 4 tényezőt bevonjuk, az otthoni rutint 5 napig tesztelheted.

Végre megszabadulok a foltjaimtól!

JELENTKEZEM a Skincare Mentor Programra!

Jelentkezem!