… mi a különbség a hatásmechanizmusuk között?

E két fogalommal akarva akaratlanul is összefutunk az anti-aging bőrápolásban. Míg botox kezelést csak orvos végezhet, a botoxszerű hatóanyag a mindennapi bőrápolási rutin része lehet. Mindkét esetben CSAK a mimikai ráncokat kezeljük.

A mimikai ránc, ahogy neve is utal rá, a gyakori mimikából adódó ráncok „rögzülése”, elmélyülése. Ahhoz, hogy „mimikázzunk”, kell egy inger. Az inger hatására az idegsejteken keresztül az ingerület eljut egy izomig, ami pl. összehúzódásra aktiválódik. Az idegsejt és az izom között azonban egy „üres” rés van. Az idegsejt ezért ingerület-átvivő (neurotranszmitter) anyagok segítségével közvetíti az üzenetet az izom felé. És ezen a ponton különbözik a botox és a botoxszerű hatóanyagok hatásmechanizmusa.

botox lebontja ezeket az ingerület átvivő anyagokat, a botoxszerű hatóanyagok pedig gátolják a neurotranszmitterek felszabadulását. A botoxszerű hatóanyagok gyengébbek, de maximálisan bőrbarát anyagok. Nem alakulhat ki lárva arc a hatásukra. Mindennapi bőrápolásba beépítve finomítani tudják a ráncokat. A botoxszerű anyagok lehetnek peptidek, de izomlazító hatású növényi kivonatok is. Molekulaszerkezetüknél fogva mélyen felszívódnak a bőrben, majd a sejtkommunikáción keresztül fejtik ki hatásukat. A botoxszerű hatóanyagokkal kiegészíthetjük a bőr ápolását a botoxszal kezelt területeken is. Illetve nagyon jó alternatíva azoknak, akik nem szeretnének élni az orvosi botox adta lehetőségekkel.

DE! A botox/botoxszerű hatóanyagok csak a mimikai (azaz dinamikus) ráncokra hatnak. A nem mimikából kialakult (statikus) ráncok kezelésére NEM alkalmasak, ahhoz egyéb hatóanyagokra van szüksége a bőrnek!

A mi tippünk: 3D Botox Effect – Feszesítő és lifting hatású arckezelés 35+